Yamaha WX-010

Yamaha WX 010 [TEST]: MusicCast for begyndere

19. apr 2017
- af Knud Søndergaard - Alt om DATA

Yamaha udfordrer branchens multirum-firmaer med et sortiment, som begynder på niveau med Sonos' baby, men fortsætter hele vejen op til super-high-end.

Multirum, streaming og trådløse højttalere er de tre ting, der rykker i lydverdenen lige nu. Det dominerende mærke på disse områder er Sonos, som tilbage i 2002 – mens hi-fi-firmaerne stadig prøvede at fylde deres kunders stuer med masser af stereo- og surroundgrej – bare ville gøre det nemt og bekvemt at høre musik derhjemme.

Operationen lykkedes, og patienten døde ikke. Tværtimod har amerikanske Sonos sekunderet af Bose som en anden gøgeunge skubbet de traditionelle spillere ud af reden og er løbet med en stor del af omsætningen på markedet for lydprodukter.

En alt for stor del, mener japanske Yamaha, som tidligt så potentialet i streaming og casting, og lancerede sin MusicCast-teknologi i 2003. Derefter skete der dog ikke alverden før i 2015, da MusicCast blev relanceret med et ordentligt brag som firmaets overordnede platform for størstedelen af dets brede sortiment.

Hvad er MusicCast?
MusicCast er Yamahas bud på en multirum streaming-teknologi, der kan forsyne op til 10 kompatible produkter i lige så mange rum med trådløse audiosignaler via et almindeligt Wi-Fi-hjemmenetværk.

Læs også: Billig dims gør dit gamle anlæg trådløst

Produktprogrammet omfatter ikke bare trådløse højttalere i forskellige størrelser, men også lydbarer, AV- og hi-fi-receivere, trådløse streaming-forstærkere og aktive netværkshøjttalere.